Är du i behov av bilanpassning?

En bilanpassning är för dig som har någon form av funktionshinder. Det innebär att man anpassar om din bil, eller ett helt nytt fordon, att fungera just för dig. Det går att göra om bilen genom anpassning, så att du kan köra den, även om du sitter i en rullstol. Bilanpassningar är till för att underlätta vardagen för dig som är funktionshindrad. 

​​Det går att göra både stora och små anpassningar, beroende på vad det är som du behöver. Olika typer av handikapp kräver ju olika former av fordonsanpassningar. Om du vill få din bil anpassad för dig, så kan du även ansöka om det som heter bilstöd. Det är en form av bidrag för just detta.

Bilanpassningar för ditt fordon

Du som har behov av att få en bilanpassning, du kan vända dig till worksystemlife.se. Hos dem finns det många duktiga tekniker som kan detta med att anpassa om bilar och fordon, så att de passar just dig. De kan hjälpa dig att göra om ditt fordon, så att du kan ta dig dit du behöver, när du behöver det.

 Om du känner att du är nyfiken på detta med bilstöd och har behov av detta bidrag för att din bil ska kunna anpassas, så kan du bland annat prata med Försäkringskassan. De kan berätta vad det är för regler som gäller kring detta stöd. Det går även att själv betala för att få bilen anpassad på rätt sätt, om det är så att du inte har rätt att få bilstödet eller av någon anledning inte vill ansöka om det.